Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Kamer: mogelijk verplicht cameratoezicht bij slacht

Een meerderheid in de Tweede Kamer vraagt in te zetten op cameratoezicht in alle Nederlandse slachthuizen. Eventueel moet daar een verplichting voor komen, aldus een motie van Partij voor de Dieren die dinsdag 11 april een meerderheid kreeg in de Tweede Kamer.

De motie sluit nauw aan bij de opvatting van het kabinet, hoewel demissionair staatssecretaris Martijn van Dam niet uitgaat van verplicht cameratoezicht. Hij vindt dat slachthuizen op vrijwillige basis op cameratoezicht kunnen overgaan.

Motie gesteund

De motie van de Partij voor de Dieren werd dinsdag gesteund door SP, PvdA, Partij voor de Dieren, GroenLinks, 50Plus, Denk, D66, ChristenUnie, PVV en FvD.

Lees ook: Van Dam: cameratoezicht niet verder oprekken

Laatste reacties

 • JKr

  Laten we dan ook camera's in de , red light zone kamertjes in Amsterdam hangen. Wat daar met het vlees gebeurd! Maar ja, dieren zijn voor sommigen mensen belangrijker dan mensen. Het is gewoon de stok zoeken om te kunnen slaan, en die zal gevonden worden als er camera's hangen.

 • alco1

  Het was beter geweest dat die man met de camera zijn werk gedaan had.

 • a.t.herwijnen

  Zouden ze ook camera's moeten hangen in Den Haag zodat wij ook de achterkamertjespolitiek kunnen controleren.

 • waldpyk

  Dus in Vlaanderen maakt een slachthuis er "een janboel"van mede omdat de aangestelde stalmeester zijn taak niet uitvoert zodat hij al druk filmend de misstanden kan vastleggen die hij had moeten voorkomen en in Nederland begint dieren poes moord en brand te schreeuwen . Waarom eigenlijk? En wwarom loopt de Kamer en gans Nederland hier achteraan. Hebben ze nog nooit van klepkeuring en keuring door eenndierenarts in het slachthuis gehoord? De ene symboolmotie volgt zo langzamerhand de andere op. De tendens is bijna altijd hetzelfde;er is iets mis, boeren zijn gewetenloze dierenkwellers enz. Niets meer of mindee dan de emoties van de burger bespelen. Een gekweld varken scoort natuurlijk veel beter dan een door een moslimextremist in tweeen gereden zweeds meisje. Mijn hart huilt om dit arme land.

Of registreer je om te kunnen reageren.