Varkenshouderij

Nieuws

Deense Tönnies-slachterijen schreeuwen om meer varkens

De slachterijen van Tönnies in Denemarken willen meer vleesvarkens. Nieuwe leveranciers wordt daarom een bonus bovenop de reguliere vleesprijs in het vooruitzicht gesteld.

De twee Deense slachterijen van het Duitse concern kampen met onbenutte capaciteit en kunnen op jaarbasis 150.000 tot 200.000 meer varkens aan. Oorzaak van het tekort aan vleesvarkens is de groeiende export van biggen. In de eerste drie maanden steeg het aantal uitgevoerde biggen naar 3,24 miljoen tegen 3,10 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar. Het aantal aan de verwerkers aangeboden vleesvarkens daalde in het 1e kwartaal naar 4,42 miljoen. Dat waren er ruim 0,2 miljoen minder dan in de eerste drie maanden van 2016, zo blijkt uit cijfers van varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter.

Of registreer je om te kunnen reageren.