Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Aandeel Beter Leven-keurmerk in supermarkt stijgt

Het totale aandeel van varkensvlees met het Beter Leven-keurmerk (BLK) in maart is volgens de Varkensvleesmonitor van Varkens in Nood gestegen naar 50%.

Als gecorrigeerd wordt naar marktaandeel van de supermarkten, is het aandeel BLK-vlees nog hoger, namelijk 61%.

Bij Albert Heijn 76% aandeel voor Beter Leven-vlees

Supermarkt Albert Heijn heeft de meeste producten met het keurmerk in de schappen en neemt met 76% de leiding over van Lidl, die met 61% op de tweede plaats staat. Albert Heijn heeft ten opzichte van de andere supermarkten opvallend veel vleeswaren met het BLK in de schappen, een aandeel van 70%.

Aldi en Coop

Opvallend is dat de Aldi in maart 29% meer BLK-vlees aanbiedt ten opzichte van afgelopen februari. Ook de Coop-supermarkten hadden in maart 20% meer BLK-vlees in de schappen. In totaal is het aandeel BLK-vlees in maart met 7% gestegen.

Eén reactie

  • verzekering

    Als we even wachten heeft iedere super dit label als standaard en zijn we weer waar we begonnen zijn. En nu maar hopen dat de dieren ook ECHT een beter leven hebben gehad. Want hoe zat het met de varkens bij de Belgen en hoe zit het met de paarden uit Argentinië ?

Of registreer je om te kunnen reageren.