Varkenshouderij

Nieuws

ABN Amro ziet toekomst in duurzame concepten

ABN Amro ziet toekomst voor varkenshouders die in onderscheidende concepten produceren.

Volgens de bank willen steeds meer consumenten vlees met een goed verhaal. Ze willen weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Dat leidt tot het ontstaan van nieuwe ketens en concepten met de consumentenwens als vertrekpunt.

Om het vertrouwen van consumenten te vergroten, is verbinding tussen boer en burger en transparantie belangrijk. Een van de thema’s waarmee concepten zich kunnen onderscheiden is vlees van dieren die zonder antibiotica zijn opgegroeid.

Investeringen nodig

Daarvoor zijn investeringen nodig om de diergezondheid te verbeteren, door hygiënemaatregelen of systemen als all in-all out. Daarbij kan de varkenshouder steeds meer gebruikmaken van nieuwe technieken en sensordata, om zorgvuldig en transparant te werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.