Varkenshouderij

Nieuws

Westfleisch krijgt helft minder salmonella-varkens

De Duitse vleesverwerker Westfleisch krijgt 60% minder varkens aan de haak in categorie 3 voor het salmonella-risico (hoog risico).

De reden is volgens het Westfaalse bedrijf dat halverwege 2015 is gestart met een bonusregeling. Contractmesters krijgen sindsdien 40 cent bonus voor varkens in categorie 1, laag salmonellarisicio. Voor varkens met een gemiddeld risico, categorie 2, beurt een boer 20 cent per dier.

Bonusregeling werkt

Bij Westfleisch zit nu 1,9% van de 8 miljoen varkens die het bedrijf op jaarbasis slacht in categorie 3 voor salmonellarisico. Het gemiddelde percentage varkens in Duitsland dat in categorie 3 zit is 5. Inkoopdirecteur Heribert Qualbrink is tevreden met dit resultaat. Hij leidt hier uit af dat hun bonusregeling om het percentage salmonellagevaarlijke varkens te verlagen, werkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.