Varkenshouderij

Nieuws

Vion-topman verwacht stijging van varkensprijs

Directeur varkensvlees van Vion, Frans Stortelder, schat dat de varkensprijs de komende tijd nog iets stijgt.

Volgens hem staat de varkensmarkt er goed voor. Vooral de relatief goedkope euro stimuleert de export momenteel. Dit zei hij tijdens de jaarvergadering van de Duitse varkensvakbond ISN.

Collega Carsten Schruck van vleesverwerker Westfleisch en Josef Tillmann van Tönnies deden ook mee aan de ISN-podiumdiscussie waar Stortelder sprak. Schruck verwacht dit jaar een aanhoudend goede vraag naar varkensvlees uit China. De varkensproductie in China zit op het laagste punt sinds vijf jaar, vertelt hij.

Varkensprijs in VS onder de euro per kilo

De Westfleisch-man geeft wel een waarschuwing af. In de Verenigde Staten zit de varkensprijs onder de euro per kilo. Hij houdt daarom rekening met toenenemende druk van Amerika op de belangrijkste exportmarkt China.

Of registreer je om te kunnen reageren.