Varkenshouderij

Nieuws

Varkensprijs zet opmars voort

De varkensprijs in Nederland zet zijn opmars voort. De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens gaat met 4 cent omhoog naar € 1,59 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs is met 3 cent verhoogd naar € 1,71 per kilo.

In Duitsland ging de varkensprijs afgelopen week met 4 cent omhoog naar € 1,61 per kilo. En het einde van de prijsstijging is daarmee nog niet in zicht. Het aanbod aan slachtrijpe varkens is krap en de vleeshandel trekt aan. Stijgende vleesprijzen voor diverse onderdelen ondersteunen de opmars in de varkensprijs.

De prijsontwikkeling op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) vrijdag geeft varkenshouders hoop op een verdere prijsstijging. Het gemiddelde prijsniveau steeg met 5 cent ten opzichte van de vorige veiling op dinsdag naar € 1,70 per kilo. Het verschil tussen Teleporc en de Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG is daarmee weer opgelopen tot 9 cent.

Een gat van 5 cent wordt gezien als een stabiele situatie. Nu is het verschil veel groter en op grond daarvan mag volgende week een verdere stijging van de Vereinigungspreis worden verwacht. Dinsdag wordt de volgende veiling gehouden en dan zal blijken hoe de markt zich begin volgende week ontwikkelt.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.