Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Varkenshouders doodziek van beelden slachthuis

Ook varkenshouders zijn overstuur van het slachtschandaal in België.

Nederlandse varkenshouders zijn ‘misselijk en doodziek’ van de beelden van de mishandeling van varkens in de slachterij in het Belgische Tielt. Zij schamen zich tot op het bot voor wat op de beelden is te zien. Dat zeggen Ingrid Jansen, voorzitter Nederland Vakbond Varkenshouders (NVV) en Eric Douma, voorzitter van LTO Varkenshouderij. In een gezamenlijk persbericht nemen de voorzitters, namens de Nederlandse varkenshouders, afstand van de wijze waarop varkens in het Vlaamse slachthuis zijn mishandeld.

Diep geschokt

‘Nederlandse varkenshouders zijn diep geschokt. Zij leveren hun varkens af met het vertrouwen dat zij ook na de boerderij een waardige behandeling krijgen. Het is voor varkenshouders onverteerbaar dat mensen verderop in de keten op deze manier met dieren omgaan’, staat in het persbericht te lezen.

Strenge maatregelen

De twee belangenorganisaties willen dat de Belgische autoriteiten de zaak tot op de bodem uitzoeken. Als uit dit onderzoek feiten worden bewezen, willen zij dat er strenge maatregelen worden genomen tegen deze praktijken en tegen de betrokken personen.

Petitie

Een petitie van Animal Rights om het slachthuis definitief te sluiten, was vrijdagmorgen al 95.000 keer getekend. Ook kreeg de organisatie er al honderden donateurs bij. Op 3 april wil de organisatie een demonstratie in Tielt houden.

Laatste reacties

 • van Hofslot

  Dat mag niet uitgezonden worden

 • SDR

  van Hofslot : Dit MOET uitgezonden worden het is terecht dat dit soort schokkende wantoestanden aan de kaak worden gesteld.
  Wellicht dat jullie belangenorganisaties dit kunnen voorkomen door op de eindketen toezicht (controle) in te stellen juist voor het belang van de veehouder die nu slachtoffer word van zeer negative beelden blijk dat het imago geschaad word en de tegenstanders zoals Animal, PvdD etc. het koren op de molen is.
  Geef je tegenstander een stok en je krijg hem zelf om je oren.
  Heel erg jammer dat het zorgvuldig opgebouwde imago van boeren hier geheel teniet gedaan word en de tegenstander er weer vele oppositie bijkrijg.

 • alco1

  Wat was de taak van de filmer in het bedrijf?
  In plaats van zijn werk te doen dat dit soort misstanden voorkomen worden, lekker alles op zijn beloop laten?

 • wienbemelmans

  Er staan toch overal honderde toe zicht houders die de boer moet betalen
  waar zijn die dan,of moeten we alleen betalen ik ga het haast geloven.

Of registreer je om te kunnen reageren.