Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

POV vraagt financiering voor 2017 van LTO en NVV

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) vraagt de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO-vakgroep Varkenshouderij om financiering van haar activiteiten in 2017.

Ook vraagt POV € 1,2 miljoen van het ministerie van Economische Zaken voor dekking van de kosten van activiteiten voor de uitvoering van het plan Vitalisering Varkenshouderij. Van LTO en NVV vraagt POV elk € 1 miljoen euro.

Geld nodig voor herstructeren POV

LTO wil ‘Siva-gelden’ inzetten

Douma vertelt dat LTO de middelen beschikbaar wil stellen uit de ‘Siva-gelden’. Dit zijn de opbrengsten van de verkoop van de aandelen Agrovision (Siva is opgegaan in Agrovision) aan Comore. De beslissing hierover ligt bij het bestuur van de vereniging Siva, die de middelen beheert. In de praktijk is dit het bestuur van de landelijke LTO-vakgroep Varkenshouderij. Volgens Jansen wil de NVV het geld uit het weerbaarheidsfonds van de NVV halen. De beslissingsbevoegdheid over deze gelden ligt bij het Landelijk Bestuur van de NVV.

Nog geen formele toezegging

Op dit moment heeft nog geen van de potentiële financiers een formele toezegging gedaan. Dit moet tussen nu en 1 mei gebeuren, wil het overgangsbestuur van de POV op 1 mei voortvarend aan de slag kunnen.

Beheer
WP Admin