Varkenshouderij

Nieuws

POV-bestuur zwijgt in alle talen

De drie overgebleven bestuursleden van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) hullen zich in stilzwijgen over het vertrek van voorzitter Jansen en vice-voorzitter Douma.

Aanvankelijk zouden de bestuursleden vrijdag 10 maart na een crisisberaad met een verklaring komen. Die verklaring blijft uit. Waarom is niet duidelijk. De overgebleven bestuursleden zijn Frank Donkers, Mark Tijssen en Johan van Hal. Ze zijn niet bereikbaar voor enig commentaar.

De POV-bestuursleden bij de aftrap in 2014 op de beurs in Hardenberg. Sterkste man van Nederland, Wout Zijlstra, werd ingehuurd om de kar te trekken. Foto: Ruud Ploeg
De POV-bestuursleden bij de aftrap in 2014 op de beurs in Hardenberg. Sterkste man van Nederland, Wout Zijlstra, werd ingehuurd om de kar te trekken. Foto: Ruud Ploeg

Ondertussen maken varkenshouders zich zorgen over de toekomst van de POV. Ex-LLTB-bestuurder en mede-initiator van één varkensgeluid, Martin Houben, roept de overgebleven bestuursleden op om Ingrid Jansen en Eric Douma weer bij de club te halen.

Volgens Houben staat één varkensgeluid op het spel. Samen met de andere initiators van één varkensgeluid stelt hij dat het niet aan de inzet van Jansen en Douma heeft gelegen.

Ook andere varkenshouders laten van zich horen op Twitter. Zo zegt Peter Druijff in Voorthuizen wakker te hebben gelegen van het vertrek van Jansen en Douma.

Chris Hoeven in Oirschot laat zich in soortgelijke bewoordingen uit en stelt dat er nog nooit zulke goede bestuurders zijn geweest als het duo Jansen en Douma.

Evert Liefting vraagt zich af waar het fout gaat.

De NVV zegt kennisgenomen te hebben van het besluit van Ingrid Jansen en Eric Douma om op te stappen. De vakbond bespreekt volgende week de situatie die is ontstaan bij de POV met het Landelijk Bestuur van de NVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.