Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs 2.0 stijgt 2 cent

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens gaat met 2 cent omhoog naar € 1,52 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs is met 1 cent verhoogd naar € 1,65 per kilo.

In Duitsland ging de Vereinigungspreis woensdag met 3 cent omhoog naar € 1,57 per kilo geslacht gewicht. Slachterij Tönnies besloot tot ieders verrassing om niet mee te gaan met deze prijsverhoging. Vion GmbH volgde het voorbeeld van Tönnies, waardoor tweespalt ontstond in de varkensmarkt.

Dit zorgt voor onzekerheid en een onoverzichtelijke markt. Daar heeft de Nederlandse varkensmarkt natuurlijk ook last van. Enerzijds zijn er signalen dat slachtrijpe varkens gevraagd zijn en dat de vleesprijzen beginnen aan te trekken. Anderzijds houden de slachterijen Tönnies en Vion GmbH de boot af door Hauspreisen te noteren.

Ook de prijsvorming tijdens de internetveiling van de Duitse varkensbeurs op vrijdag deed afbreuk aan het optimisme dat eerder in de week nog werd aangewakkerd. Het gemiddelde prijsniveau op de veiling daalde vrijdag met 2 cent naar € 1,60 per kilo geslacht gewicht.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.