Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs 2.0 krijgt er 6 cent bij

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens is met 6 cent gestegen naar € 1,65 per kilo geslacht gewicht. De notering voor levende varkens gaat met 4 cent omhoog naar € 1,30 per kilo. De Boerenvarkensprijs stijgt ook met 6 cent en komt daarmee op € 1,77 per kilo per kilo geslacht gewicht.

De DCA Beursprijs 2.0 bleef in februari en begin maart vijf weken lang steken op € 1,48 per kilo geslacht gewicht. Daarna kwam de prijs in beweging; in eerste instantie met 2 cent per week. Inclusief de prijsverhoging voor de komende week krijgt de varkenshouder in korte tijd 17 cent per kilo meer voor zijn varkens.

Duitsland kent een vergelijkbare prijsbeweging in de afgelopen maand. Dat geldt met name voor de internetveiling van de Duitse varkensbeurs, ook wel Teleporc genoemd. Het gemiddelde prijsniveau op de veiling lag medio februari op € 1,57 per kilo. Daarna begon de prijs langzaam maar zeker te stijgen naar € 1,60 begin maart. De laatste veiling van de afgelopen maand (vrijdag 31 maart leverde een gemiddelde prijs op van € 1,77 per kilo. Daarmee ligt de prijs 20 cent hoger dan medio februari. Daarvan werd 17 cent gerealiseerd in de maand maart.

In dat opzicht hebben de slachterijen nog een slag te maken, want de Vereinigungspreis en de noteringen van de grote vleesconcerns Tönnies en Vion GmbH stegen sinds medio februari met 16 cent per kilo naar € 1,68 per kilo. Het prijsverschil tussen de internetveiling en de Vereinigungspreis van 9 cent op dit moment geeft varkenshouders vertrouwen dat de slachterijnoteringen in de komende week verder omhoog gaan. In een stabiele situatie bedraagt het prijsverschil namelijk zo’n 5 cent per kilo.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.