Varkenshouderij

Nieuws

Bodem Diergezondheidsfonds varkens in zicht

De reserves in het Diergezondheidsfonds (DGF) varkenshouderij raken langzaam op.

Dat blijkt uit het jaarverslag 2016 van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Op 31 december 2016 was nog iets meer dan € 5 miljoen aan eigen vermogen aanwezig. Jaarlijks wordt uit het fonds ruim € 3,5 miljoen betaald aan RVO.nl om de kosten van een dierziekte-uitbraak te dekken. Hiervan is € 800.000 bestemd voor de Ziekte van Aujeszky. De resterende ruim € 2,7 miljoen is voor de algemene reserve van het DGF.

Medio 2018 rekening naar varkenshouder

De POV ontving eind 2014 ruim € 12 miljoen aan reserves voor het DGF van de Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren (PVE) dat toen werd opgeheven. Dat geld is medio volgend jaar op. Dan ontvangen varkenshouders voor het eerst een rekening van RVO.nl voor het DGF.

Of registreer je om te kunnen reageren.