Varkenshouderij

Nieuws

Varkensvleesexport VS groeit naar recordhoogte

De Verenigde Staten hebben vorig jaar ruim 2,31 miljoen ton varkensvlees geëxporteerd.

Dat blijkt uit cijfers van de United States Meat Export Federation (USMEF). De export groeide ten opzichte van een jaar eerder met 8%. Ook de export van rundvlees ging flink omhoog.

Vooral de export van varkensvlees naar China zat vorig jaar in de lift. In totaal ging 363.119 ton varkensvlees vanuit de VS naar China, 78% meer dan een jaar eerder. Mexico blijft de belangrijkste afzetmarkt. In 2016 importeerde Mexico 730.316 ton varkensvlees uit het buurland.

De exportwaarde van varkensvlees groeide vorig jaar met 7% naar $5,94 miljard. Hoewel Mexico het meeste vlees afnam, was de exportwaarde voor de uitvoer naar Japan het grootst, ruim $1,58 miljard. Mexico ($1,26 miljard) en Canada ($799 miljoen) volgen op een tweede en derde plek.

Ook de export van rundvlees nam toe. In totaal ging iets minder dan 1,19 miljoen ton de grens over. Japan is de belangrijkste handelspartner op het gebied van rundvlees. Japan importeerde in 2016 258.863 ton rundvlees vanuit de VS, 26% meer dan een jaar eerder.

Qua exportwaarde blijkt Azië een belangrijke markt voor de Amerikanen. In totaal kwam de waarde van rundvleesexport 1% hoger dan in 2015 uit op $6,34 miljard, waarvan bijna de helft van de opbrengst uit Azië kwam. Japan ($1,51 miljard), Zuid-Korea ($1,06 miljard) en Hongkong ($684 miljoen) zijn belangrijke partners.

Of registreer je om te kunnen reageren.