Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Trump wil varkensvlees naar Rusland exporteren

Het opheffen van het Russische handelsembargo voor de VS kan leiden tot de import van Amerikaans varkensvlees.

Dat laat het verbond van Russische vleesverwerker weten. Eerder liet de Russische vice-premier Igor Shuvalov weten dat het embargo mogelijk eind 2017 wordt opgeheven. De politicus adviseert alle geïnteresseerden om zich gereed te maken voor die stap. Op hetzelfde moment laat Trump optekenen dat hij de handelsrelatie met Rusland wil herstellen.

Bedrijven geaccrediteerd

Voor het embargo exporteerde de VS 80.000 tot 160.000 ton varkensvlees per jaar naar Rusland. De grootste varkensintegratie in Rusland, Miratorg, maakt zich ondertussen klaar om Amerikaans vlees te importeren. Daarvoor zijn bedrijven geaccrediteerd in de VS.

Laatste reacties

 • Vhouder

  komt trump hier ook op het stembiljet

 • John*

  trump snapt het! Geweldig zo n president. en zo mooi om te zien hoeveel aandacht hij krijgt van al die link(s)e media. Heb nog nooit meegemaakt dat een president de krant haalt omdat hij een scheet laat maar ik zie het met Trump nog wel gebeuren.

 • Bennie Stevelink

  Voor de Trump en Wilders aanhangers is Poetin het grote voorbeeld. Maar weten de Trump en Wilders aanhangers dat de economie van Rusland 25 jaar na de val van de muur slechts twee maal zo groot is als die van Spanje? Dat de Russische economie deze kleine omvang heeft ondanks de enorme inkomsten uit olie en gas export? Waar blijft al dat geld uit de olie en gas export? Voor een deel weten we het: enorme uitgaven voor het leger. Voor de rest verdwijnt het in de corrupte structuren achter Poetin.

 • WGeverink

  Ik heb geen inzage in de Russische boekhouding zoals jij dat hebt Bennie. Wat ik wel weet is dat de Amerikanen er versteld van staan hoe snel de Russische economie aan het terugkrabbelen is nadat ze het 25 jaar geleden tot de grond toe hadden afgebrand. Ze hadden dat niet verwacht. Trump is een oliefant in een porcelijnwinkel en we hebben daarom geen idee welke kant de relatie met de Russen op zal gaan. Met Clinton aan de macht was het nu al op zijn minst weer koude oorlog geweest. De Roebel is zo zwak dat de russen op dit moment toch niet veel kunnen kopen op de internationale markt. Wat ik wel weet is dat de Russen absoluut geen behoefte hebben in een wapenwedloop omdat het alleen maar nadelig is voor hun land. De Russen geven trouwens een tiende uit aan het leger van wat de Amerikanen spenderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.