Varkenshouderij

Nieuws

Importvraag naar varkensvlees in Azië blijft groeien

Behalve in China blijft ook in andere Aziatische landen de import van varkensvlees stijgen.

Zo steeg de import in Japan vorig jaar met 9% naar 829.400 ton. De invoer vanuit de VS en Canada steeg met respectievelijk 2 en 8%, voornamelijk gekoeld product, terwijl de Japanse invoer vanuit Europa, meest bevroren vlees, een groei van 10% liet zien.

In Zuid-Korea steeg de import van gekoeld en diepgevroren varkensvlees vorig jaar met slechts 2,6% tot 465.000 ton. Herstel van de binnenlandse productie drukte de importbehoefte, maar in het laatste kwartaal liep de import weer op. De EU, vooral Spanje en Duitsland, profiteerden hiervan.

Eu en VS grote leveranciers

Hongkong liet een toename van de import noteren van een derde tot 453.000 ton. De EU (exportgroei 45%) en de VS waren de grote leveranciers.

Of registreer je om te kunnen reageren.