Varkenshouderij

Nieuws laatste update:23 feb 2017

Gemeente Berkelland met varkenshouders om tafel

Gemeente Berkelland nodigt alle 124 varkenshouders in de gemeente uit voor een keukentafelgesprek.

Medio maart ontvangen zij een brief met de uitnodiging om te praten over problemen waarmee de ondernemers te maken hebben.

Mirjam Mellink, woordvoerder van gemeente Berkelland, verwacht dat net als in de andere gemeentes die Berkelland voorgingen, 25 procent van de varkenshouders behoefte heeft aan een vervolgtraject. “Maar mogelijk is dit nu lager door de betere prijzen”, voegt ze eraan toe.

Voorlichtingsbijeenkomst voor erfbetreders

Begin april organiseert Berkelland een voorlichtingsbijeenkomst voor erfbetreders. Zij spelen een belangrijke rol bij het signaleren van mogelijke problemen en attenderen van hulpverleners. Volgens Mellink bestaat er bij boeren behoefte aan professionele gesprekspartners met kennis van de sector. Daarom wordt het project samen met Stimuland en coach Paulien Hogenkamp uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.