Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs 2.0 heel februari vlak

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens komt opnieuw niet van zijn plaats en blijft daarmee op € 1,48 per kilo geslacht gewicht. Sinds begin deze maand heeft de prijs al geen beweging laten zien. De Boerenvarkensprijs blijft onveranderd op € 1,62 per kilo.

Vraag en aanbod blijken aardig in evenwicht in de varkensmarkt. Dit heeft tot gevolg dat de prijzen al een paar weken vast op hun plek blijven staan. De noteringen van de Duitse producentenorganisatie VEZG en de grotere slachterijen Tönnies en Vion staan al een aantal weken achtereen op € 1,52 per kilo geslacht gewicht.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs liet in februari aanvankelijk nog enkele kleine plusjes noteren, maar kon dat niet doorzetten. Vorige week vrijdag en afgelopen dinsdag werden deze verhogingen teniet gedaan, zodat het gemiddelde prijsniveau op de veiling terugzakte naar € 1,57 per kilo. Op vrijdag 17 februari bleef dit prijsniveau gehandhaafd. Het verschil met de slachterijnoteringen is daarmee weer geslonken tot 5 cent per kilo. Dit wordt gezien als een normaal prijsverschil en daarmee onderstreept dit het stabiele karakter op dit moment in de varkensmarkt.

Al met al blijven de varkens zeer gevraagd en ook de volumes in de vleeshandel zijn goed. Slachterijen slagen er echter niet in om hogere prijzen te realiseren in hun verkoop en dat blokkeert een verhoging van de varkensprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.