Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs 2.0 blijft gelijk

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft voor de komende week gelijk op een niveau van €1,48 per kilo exclusief btw, franco exportverzamelplaats of binnenlandse slachterij. De Boerenvarkensprijs stabiliseert op €1,62 per kilo.

Ook in Duitsland kwamen de prijzen deze week niet van hun plek. Zowel de Vereinigungspreis als de noteringen van de slachterijen Tönnies en Vion GmbH bleven staan op €1,52 per kilo geslacht gewicht. De varkensmarkt wordt dan ook omschreven als stabiel. Slachtrijpe varkens zijn wel goed gevraagd, maar er is op dit moment weinig hoop op een prijsverhoging.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs liet dinsdag nog een plusje zien van 1 cent per kilo. Dit optimisme ebde in de loop van de week weer weg en dat resulteerde vrijdag weer in een terugkeer op het prijsniveau van de week ervoor. Het gemiddelde prijsniveau daalde op de veiling van vrijdag met 1 cent naar €1,58 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is het verschil ten opzichte van de slachterijnoteringen en de Vereinigungspreis weer teruggebracht tot 6 cent per kilo. Op basis daarvan mag voor de komende week ook worden uitgegaan van een onveranderde prijs.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.