Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

DCA Beursprijs duikt onder € 1,30

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens gaat verder omlaag. Voor de komende week gaat er 2 cent van de prijs af naar € 1,29 per kilo geslacht gewicht. Vorige week werd de notering al met 5 cent verlaagd.

De Boerenvarkensprijs bleef vorige week nog onveranderd, maar deze week zakt de prijs met 5 cent naar € 1,47 per kilo. “Sommigen trappen de prijs naar beneden. Met welk belang?”, vraagt de initiatiefnemer van deze notering zich af.

Nadat in Nederland de prijzen omlaag gingen, koersten ook de prijzen in Duitsland woensdag omlaag. De producentenvereniging VEZG zag zich genoodzaakt de Vereinigungspreis met 5 cent te verlagen naar € 1,40 per kilo geslacht gewicht. De grote slachterijen Tönnies en Vion GmbH bleven daarbij niet achter en zakten met hun noteringen ook naar dit prijsniveau.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) had vlak daarvoor al dezelfde prijsdaling laten zien naar € 1,43 per kilo. De laatste veiling van dit jaar op vrijdag 15 december leverde eenzelfde prijsniveau op. Veel kooplust was er niet, want de afnemers hebben voor de laatste slachtweek voor Kerst voldoende aanvoer.

Eén reactie

  • cupscham

    Nou vion prettige verlagingsdagen stelletje kl.........

Of registreer je om te kunnen reageren.