Varkenshouderij

Nieuws laatste update:30 dec 2017

DCA Beursprijs blijft € 1,29

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens begint 2018 op een stabiel prijsniveau met € 1,29 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs blijft onveranderd op € 1,44 per kilo.

Duitsland noteerde woensdag 27 december onveranderd op € 1,37 per kilo geslacht gewicht. Dat geldt zowel voor de Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG als de noteringen van de grote slachterijen Tönnies en Vion GmbH. Handelaren en slachterijen hadden hun planningen al ruim op tijd rond en dus is het wachten hoe de markt zich vanaf begin komende week gaat ontwikkelen.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) begint dinsdag 2 januari weer na een rustperiode rond de kerst. In verband met de jaarwisseling telt de komende week een werkdag minder. Onduidelijk nog is hoe het aanbod uitvalt ten opzichte van de vraag.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.