Varkenshouderij

Nieuws

PIC versterkt positie in Denemarken

Fokkerijorganisatie PIC verstevigt haar positie op de Deense markt. Het bedrijf maakt bekend dat zij een samenwerking aangaat met fokbedrijf Møllevang in Horsted.

De overeenkomst gaat in op 1 juli 2018. Vanaf die datum is Møllevang distributeur van PIC genetica in Denemarken en enkele andere landen en begint het bedrijf met de productie van PIC-varkens. Møllevang wordt het tweede PIC productiebedrijf in Denemarken.

Tot nu toe produceerde het fokbedrijf DanAvl beren en zeugen voor DanBred. Møllevang is één van de leveranciers van DanBred die niet deelnemen in de nieuwe verkoopstructuur van DanBred. Ongeveer 40% van de huidige leveranciers van DanBred heeft nog geen nieuwe overeenkomst getekend. Of PIC nog meer strategische samenwerkingen aangaat met Deense fokkers kan Paul van der Meijden, algemeen directeur van PIC Nederland, niet bevestigen.

Hoogstaande fokkerijtechnologie

Møllevang houdt 2.500 zeugen. Het bedrijf startte in 2000 als vermeerderingsbedrijf en werd in 2002 fokbedrijf voor DanAvl. In juli van dit jaar begon het bedrijf, onafhankelijk van DanBred, met haar eigen fokprogramma, met als speerpunten productiviteit van zeugen, groei, vleeskwaliteit en arbeidsgemak. Daarmee werd het bedrijf een interessante partner voor andere fokkerijorganisaties. “De keus viel op PIC vanwege de hoogstaande fokkerijtechnologie en de leidende positie in de wereld”, vertelt Niels Pedersen, algemeen directeur van Møllevang.

PIC is ’s werelds grootste varkensfokkerijorganisatie. Het bedrijf is wereldwijd actief. Het is onderdeel van Genus, een van origine Britse fokkerijorganisatie. Naast de varkensfokkerij is Genus actief in de rundveefokkerij, zowel in vleesvee als melkvee.

Of registreer je om te kunnen reageren.