Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens stabiliseert

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens stabiliseert op een prijsniveau van € 1,36 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs blijft staan op € 1,52 per kilo.

Ook in Duitsland is er op dit moment sprake van stabilisatie in de varkensprijzen. De Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG en de slachterijnoteringen van Tönnies en Vion GmbH bleven zoals afgesproken op € 1,45 per kilo geslacht gewicht, na de prijsverlaging van 5 cent in de voorafgaande week.

De stemming veranderde in de afgelopen week niet zo veel. Het aanbod aan slachtrijpe dieren is mede na het uitvallen van slachtdagen nog behoorlijk groot. Dat heeft tot gevolg dat de varkens lastig zijn te plaatsen. Dat was ook merkbaar op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) op vrijdag 3 november. Slechts een derde van de aangeboden dieren werd verhandeld, terwijl de prijs niet veranderde ten opzichte van de vorige veiling; € 1,47 per kilo. Daarmee bedraagt het verschil ten opzichte van de Vereinigungspreis slechts 2 cent per kilo, waarbij men uitgaat van een stabiele situatie bij een verschil van 5 cent. Desondanks wordt vooralsnog uitgegaan van een stabilisering in de prijzen in de komende week.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.