Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens stabiel

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft opnieuw gelijk met € 1,36 per kilo geslacht gewicht. Het verschil met vorig jaar loopt daarmee op tot 16 cent per kilo. De Boerenvarkensprijs komt ook niet van zijn plek en blijft zodoende op € 1,52 per kilo.

De Nederlandse partijen volgen daarmee de ontwikkelingen in Duitsland. Ook daar blijven de prijzen onaangeroerd. De Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG stabiliseerde op € 1,45 per kilo. Datzelfde niveau noteren de grote slachterijen Tönnies en Vion GmbH.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs geeft al evenmin aanleiding om te denken aan enige beweging in de varkensprijs. Vrijdag noteerde de veiling opnieuw onveranderd op een niveau van € 1,48 per kilo geslacht gewicht. De afstand ten opzichte van de Vereinigungspreis blijft met 3 cent wat krapjes, maar vooralsnog rekent niemand op een verandering op korte termijn.

Het grote aanbod aan slachtrijpe varkens wordt goed opgenomen door de slachterijen. De vraag naar het vlees is in deze tijd goed en daarom wordt op volle capaciteit gewerkt om het vlees klaar te maken voor consumptie.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.