Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens blijft gelijk

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft staan op € 1,36 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat de notering nu 14 cent onder die van een jaar geleden. De Boerenvarkensprijs blijft voor de komende week gehandhaafd op € 1,52 per kilo.

De Nederlandse noteringen lopen daarmee in de pas met de prijsontwikkeling in Duitsland. De Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG werd woensdag onveranderd gelaten op € 1,45 per kilo geslacht gewicht. De noteringen van de grote Duitse slachterijen Tönnies en Vion GmbH zijn ook op dit niveau vastgesteld.

De handel loopt op zich goed, het grote aanbod aan slachtrijpe dieren wordt goed door de slachterijen opgenomen. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) bevestigt dit beeld. De prijsontwikkeling op de veiling van vrijdag 17 november stabiliseerde op € 1,48 per kilo. Daarmee is de afstand ten opzichte van de Vereinigungspreis wat krapjes, toch wordt uitgegaan van een verdere stabilisering van de markt. Normaal gesproken wordt bij een verschil van 5 cent gesproken over een stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.