Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs stabiliseert op € 1,36

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft gelijk op € 1,36 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs stabiliseert op € 1,52 per kilo.

In Duitsland is op dit moment ook de rust weergekeerd in de prijsontwikkeling bij de varkens. De belangrijkste prijs, de Vereinigungspreis van de producentenvereniging VEZG, bleef afgelopen woensdag stabiel op € 1,45 per kilo geslacht gewicht. In vergelijking met een jaar geleden staat de notering nu 7 cent per kilo lager, maar het grootste deel van dit jaar werd veel hoger genoteerd dan in 2016.

Voor de komende week wordt vooralsnog rekening gehouden met een aanhoudend stabiele prijs. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) van vrijdag 10 november ondersteunt deze verwachting. De veiling leverde vandaag een lichte prijsverhoging op van 1 cent naar € 1,47 per kilo geslacht gewicht. Het verschil van 2 cent ten opzichte van de Vereinigunspreis en de noteringen van de grote slachterijen is daarmee te klein om enige beweging in de uitbetaalde prijzen te krijgen.

Normaal gesproken wordt bij een verschil van 5 cent uitgegaan van een stabiele markt. Er moet dus nog wel wat gebeuren voordat de weg omhoog weer wordt ingezet.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.