Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Verenigde Staten telt 2% meer varkens dan in 2016

De varkensstapel in de Verenigde Staten is dit jaar 2% groter dan vorig jaar.

Het aantal varkens in de VS is sinds de uitbraak van het PED-virus in 2013 flink gegroeid. Dit blijkt uit cijfers die het Amerikaanse landbouwministerie USDA heeft bekendgemaakt.

Bij de jaarlijkse inventarisatie op 1 september telde het land 73.549 miljoen varkens en biggen. In 2016 waren er op die datum 71.786 miljoen. Het aantal vleesvarkens is in een jaar tijd met 3% toegenomen naar 67,5 miljoen dieren. Bij de zeugen was de toename minder groot. Dit aantal groeide met 1% naar 6,09 miljoen.

33 miljoen biggen, record-grote worpen

In de periode juni-augustus van dit jaar waren er in de VS 33 miljoen biggen. Dit is 2% meer dan vorig jaar in die periode werd geteld. In dit kwartaal wierp 51% van de zeugen. Het aantal biggen per worp kwam uit op een recordhoogte van 10,65. Vorig jaar lag dit aantal nog op 10,58.

VS exporteerde fors meer varkens

Het groeiend aantal varkens is ook terug te zien in de exportcijfers van het land. In de eerste helft van dit jaar werd beduidend meer varkensvlees geëxporteerd dan vorig jaar. Dit jaar werd 1,43 miljoen ton vlees de grens over gebracht, 11% meer dan in 2016. Ook de exportwaarde nam toe. Deze steeg met 13% naar $ 3,7 miljard.

De cijfers tonen aan dat op de varkensmarkt de VS een steeds grotere concurrent van de EU is.

De cijfers tonen aan dat op de varkensmarkt de VS een steeds grotere concurrent van de EU is.

Eén reactie

  • WGeverink

    Of de varkensstapel werkelijk 2% groter is zullen we pas in de komende maanden zien. De prijs gaat wel meteen de kelder in.

Of registreer je om te kunnen reageren.