Jaco Geurts (CDA) - Foto: Koos Groenewold VarkensNieuws

Geurts zinspeelt op opkoop varkensrechten

CDA-kamerlid Jaco Geurts zinspeelt erop dat met de saneringsplannen voor de varkenshouderij uit het regeerakkoord, opkoop van varkensrechten gemoeid zal gaan. Geurts deed dit tijdens de Pluimveerelatiedag, dinsdag in Barneveld.

Over de uitwerking van de saneringsplannen is nog veel onduidelijk. Geurts werd na zijn presentatie gevraagd of de pluimveesector ook gebruik kan maken van het potje van € 200 miljoen dat is aangewezen voor warme sanering van de varkenshouderij. Die € 200 miljoen is specifiek gelabeld voor de varkenshouderij, gaf hij aan, daarbij aanvullend: “Ik denk dat de pluimveesector daar ook blij mee moet zijn als er rechten tekort zijn, er gaat iets gebeuren daar”.

Naderhand wil Geurts niet reageren op de vraag of met de saneringsplannen inderdaad het uit de markt nemen van varkensrechten gemoeid zal zijn. “Totdat Rutte het coalitie-akkoord heeft verdedigd in de Tweede Kamer, ga ik niet op details in. Die details komen bij de invulling en zijn aan de nieuwe bewindspersoon”, aldus de CDA‘er.

Vanuit verschillende hoeken wordt gepleit om met de warme sanering inderdaad varkensrechten uit de markt te halen. “Anders is het water naar de zee dragen”, zei mede-CDA‘er en Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik afgelopen weekend nog.

Beheer
WP Admin