Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs zakt 2 cent

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens zakt met 2 cent naar € 1,41 per kilo geslach tgewicht. De Boerenvarkensprijs daalt nog wat meer – met 4 cent – naar € 1,57 per kilo. “Aanbod lijkt minder te worden, kans op onveranderd in Duitsland op woensdag”, luidt het hoopvolle commentaar op deze notering.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) moest vrijdag 6 oktober ook nog een klein stapje terug doen. De gemiddelde prijs zakte met 1 cent naar € 1,53 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat de eerste veiling in oktober 22 cent lager dan de € 1,75 op 1 september.

Het verschil ten opzichte van de leidende marktnotering in Duitsland, de Vereinigungspreis, is door de jongste prijsdaling afgenomen tot 3 cent. Normaal wordt bij een verschil van 5 cent gesproken over een stabiele marktsituatie. Toch is er hoop dat de prijzen de komende week op woensdag wel stand kunnen gaan houden.

In de afgelopen week werd de afzet van slachtrijpe dieren in Duitsland belemmerd doordat er een slachtdag uitviel in verband met de viering van de Duitse eenwording op dinsdag 3 oktober. In de komende week wordt weer volop gas gegeven in de vleesverwerking en daardoor – zo hoopt en verwacht men – zal het overschot aan slachtrijpe varkens snel verdwenen zijn.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.