Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs blijft gelijk

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft onveranderd op € 1,41 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs stabiliseert op € 1,57 per kilo. “Varkens worden gemakkelijk opgenomen, maar niks erbij”, luidt het commentaar daarbij.

De varkensmarkt in Nederland en Duitsland is stabiel. De overgang naar de maand november brengt enige vrije dagen met zich mee (onder meer Allerheiligen) en dat belemmert de afzet van slachtrijpe varkens naar slachterijen. De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN doet dan ook een dringend beroep op de boeren om hier rekening mee te houden en goed vooruit te plannen.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat vraag en aanbod redelijk in evenwicht zijn. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) liet een klein minnetje noteren; -1 cent naar € 1,54 per kilo. Dit wordt gezien als een voortzetting van een stabiele situatie in de markt. De Vereinigungspreis, Duitslands belangrijkste varkensprijs, bleef woensdag stabiel op € 1,50 per kilo geslacht gewicht.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.