Varkenshouderij

Nieuws

70% varkensvlees onder Beter Leven keurmerk

Het marktaandeel van varkensvlees met het Beter Leven keurmerk in de Nederlandse supermarkten is 70%.

Dit meldt Varkens in Nood naar aanleiding van eigen onderzoek. Albert Heijn is volgens het rapport koploper in het aanbieden van varkensvlees met het Beter Leven keurmerk met een percentage van 81. Deen en Jan Linders staan onderaan de lijst met respectievelijk 37% en 40%. In totaal is er een stijging van 21% ten opzichte van vorig jaar.

Geen sterren in de diepvries

Opvallend is dat de diepvriesproducten in geen van de supermarkten het Beter Leven keurmerk bevatten. In het rapport zijn ook de voortgangscijfers te zien vanaf 2014. Daaruit valt op te maken dat er gestage groei is geweest sinds 2014 in het aantal varkensvleesproducten in de supermarkten met het Beter Leven keurmerk.

Of registreer je om te kunnen reageren.