Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Wakker Dier: plaats geen luchtwasser

Wakker Dier roept in een persbericht varkenshouders met klem op geen luchtwasser te plaatsen. De organisatie noemt de installaties brandgevaarlijk en slecht voor de gezondheid van mens en dier.

Vorige week werd bekend dat 10% van de varkenshouders op het punt staat om te investeren in een wasser. Wakker Dier hoopt dat zij kiezen voor een oplossing die wel het verschil maakt voor dier en milieu. Kies geen brandgevaarlijke end-of-pipe oplossing, waarbij de dieren potdicht worden opgesloten in de stank, staat in het persbericht.

Ook wordt een verwijzing gemaakt naar het onderzoek van V-focus, waaruit blijkt dat het ammoniakbeleid weinig heeft opgeleverd. Daaruit concludeert Wakker Dier dat investeringen in luchtwassers anders moeten worden ingezet.

Laatste reacties

 • John*

  goh, ze zijn weer echt aan het zoeken geweest naar sprokkelhouthout om een vuurtje te stoken. Helaas gaat het v-focus onderzoek niet over luchtwassers maar over het aanwenden van de mest. De luchtwassers doen hun werk echt wel goed.

 • 112

  fout jhon het gaat ook over luchtwassers

 • farmerbn

  Als WD geen luchtwassers wil , zou ik er vandaag nog één kopen.

 • Gullef

  Een luchtwasser is inderdaad een end of pipe oplossing maar in veel gevallen waarbij de veehouder meedoet aan de MDV is er geen andere oplossing

 • John*

  @jabsel, het onderzoek zegt 2 dingen, de gemiddelde concentratie wordt te hoog weergegeven en dat de emissies van verschillende bemestingstechnieken te dicht bij elkaar liggen dan nu wordt verteld.

  Dus in een notendop: ondanks de mestinjectie de opgeklopte ammoniak concentratie niet gedaald.

  Misschien ook wel een vervolg vraag: heeft mest uit een ic-v of mestkoelings systeem een hogere emissie bij het uitrijden dan mest uit een stal met een luchtwasser?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.