Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Meer Frans varkensvlees geïmporteerd

Frankrijk heeft in het afgelopen jaar rond de 700.000 ton varkensvlees uit kunnen voeren. Dat is 3,5 procent meer dan in 2015. Onder andere Nederland nam meer Frans varkensvlees af.

Hoewel ook hier China en Hong Kong met bijna 80 en 40 procent toename de sterkste groeiers zijn, komt ons land met een stijging van rond de 40 procent op de derde plaats.

Dat meldt de organisatie voor de vleesindustrie SNIV.

Volgens officiële cijfers van de agrarische statistiekdienst Agreste voerde Frankrijk in de eerste tien maanden van 2016 591.200 ton varkensvlees uit, 20.000 ton meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Door de gemiddeld hogere prijzen nam de export in euro’s gerekend sterker toe, namelijk met 5,4 procent naar 1,052 miljard euro over de eerste tien maanden van vorig jaar.

Meer varkensvlees naar China

De export naar de EU daalde in die periode in gewicht met 7 procent naar 368.400 ton, terwijl derde landen met 222.700 ton 27 procent meer afnamen. Die toename komt grotendeels voor rekening van China dat met 125.400 ton veruit de grootste afnemer was. Binnen de EU nam de export naar Italië en Spanje af. Ons land nam daarentegen met 30.600 ton bijna 40 procent meer Frans varkensvlees af en is daarmee ook de grootste groeier onder de EU-landen. Verder wisten de Fransen ook meer te verhandelen naar Polen en in mindere mate Griekenland.

Eén reactie

  • alco1

    Franse export naar ons land wat zelf een overschot land is!!!!!
    Niet te bevatten!

Of registreer je om te kunnen reageren.