Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Frank van de Pavert wint innovatieprijs

Varkenshouder Frank van de Pavert in Wehl (Gld.) heeft de innovatieprijs Gezonder Produceren gewonnen. De prijs werd gisteren voor de 11e keer uitgereikt tijdens het praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid.

Volgens de jury heeft Frank van de Pavert de prijs verdiend vanwege zijn succesvolle aanpak om kiemen buiten de deur te houden. In 2011 maakte de varkenshouders de strategische keuze om te beginnen met een nieuwe populatie SPF-varkens. Bij de keuze van de inrichting (o.a. luchtfilters) en de genetica op het varkensbedrijf is gekeken naar een maximum biosecurity, ter preventie van een aantal verwekkers van infectieziekten. Hierdoor werd de probleemstelling bij de bron aangepakt.

Frank van de Pavert, Hans Verhoeven en Mart Smolders. Foto: Koos Groenewold
Frank van de Pavert, Hans Verhoeven en Mart Smolders. Foto: Koos Groenewold

Goede biosecurity én goed management

“Bepalend voor het succes van een goede biosecurity ligt echter niet alleen bij de keuze van de bedrijfsinrichting, maar vooral bij het management van de hygiëne op en rondom het bedrijf. Door de strikte werkzijze is de hoge gezondheidsstatus in de afgelopen ruim 5 jaar vastgehouden en toont Frank aan dat het hygiënemanagement op het varkensbedrijf keurig op orde is”, staat vermeld in het juryrapport.

De andere genomineerden waren divisiemanager Mart Smolders van MS Schippers en varkenshouder Hans Verhoeven.

Eén reactie

  • vdHeijkant

    Proficiat Frank.
    Leuk dat je hebt gewonnen, aan de andere hing toch een commercieel luchtje.

Of registreer je om te kunnen reageren.