Varkenshouderij

Nieuws 16 reacties

Duitse ministers eisen uitloop voor alle varkens

De ‘groene’ landbouwministers Johannes Remmel en Christian Meyer van de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen eisen uitloopstallen voor de hele varkenshouderij, meer dierenwelzijn in het algemeen en minder medicijneninzet.

Een duurzame ontwikkeling van de varkenshouderij moet verder worden nagestreefd in samenwerking met Nederland en Denemarken.

Gezamenlijke verklaring

Onder meer deze eisen hebben deze politici donderdagmiddag neergelegd in een gezamenlijke verklaring in Münster. Deze ‘Münsteraner Erklärung’ geeft de richting aan waarin de varkenshouderij moet gaan, menen de ministers. De verklaring dient volgens hen verder als basis voor overleg met de belangenorganisaties in de varkenssector. De bewindslieden noemen geen datum wanneer deze eisen zouden moeten ingaan. Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen hebben een aandeel van 60% in de Duitse varkenshouderij.

Boerenbonden verbolgen

De boerenbonden in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen waren donderdag uitgenodigd om het overleg te openen. Zij toonden zich echter verbolgen over de volgorde in de gang van zaken. Zij menen dat er eerst overleg dient te zijn en dat daarna eisen kunnen worden geformuleerd.

Laatste reacties

 • John*

  volgens mij is het toch als sector eisen dat er eerst vrije uitloop vlees geconsumeerd wordt.. dan zijn de groene toch aan zet om dit vlees te gaan kopen..

 • Hogman1

  Moesten ze in die deelstaten ook niet aan de luchtwasser.
  Ik begrijp nu wel waarom : de luchtwassers kunnen dan gelijk het fijnstof van die sjoemeldiesels van Volkswagen uit de buitenlucht filteren.

 • agro1

  in welke eeuw leven die lieden?? aan buitenzwijnen is geen kopeke te verdienen.
  (kopeke is russisch centje, erreg weinig waard). voor de bedenkers van deze briljante vinding is vorenstaande, gezien de ideële achtergrond, hoogst waarschijnlijk overbodig. goede tip: zelf een jaartje proberen, met eigen centjes en zonder bijverdienste. let them put their money where their mouth is. Entschuldigung. nicht auf Deutsch.

 • mr X

  Die mensen eten geen (varkens)vlees.....

 • kip

  hebben ze er ook weleens over nagedacht dat het vlees dan duurder wordt??
  woon gelukkig niet in duitsland

 • koestal

  Er lopen daar ook wel wilde zwijnen genoeg

 • koestal

  Landliebe heet dat

 • varkenshouderij

  sukkels

 • polsbroek

  Er lopen meer gekken los , dan er vast zitten

 • eppenzolder

  Wie gaat dit 'dure' vlees kopen ?

 • krulsaart

  hahaha. En een penthouse in het centum van Munchen of Berlijn voor iedereen met een ww-uitkering!

 • Peerke1

  Dan ook alle mensen uit de flat.

 • Harold Veugen

  Een dergelijke ontwikkeling heeft in de legsector geleidt tot een batterijverbod en volgens mij worden in die sector nog steeds financièle resultaten behaald als vanouds. Zie het als een kans in plaats van een bedreiging. Er wordt niet voor niets aangegeven dat er moet worden gestreefd naar een samenwerking met Nederland en Denemarken.

 • Gullef

  In tijden dat alles duurzaam moet is dit natuurlijk verre van duurzaam, die varkens naar buiten nemen veels te veel ruimte in. Wat echt duurzaam is dat is de hoogproductieve veehouderij. Een stal vol dieren die zo efficient mogelijk om gaan met voer. En wat te denken van de uitstoot, eerst alle varkenshouders laten investeren in emmisie arme maatregelen en nu de varkens weer naar buiten. Zo blijf je bezig

 • Gat

  Hogman jij slaat de nagel op de kop. Boeren moeten emmisiebeperkende maatregelen nemen voor de industrie en wegverkeer!!!

 • @meelmuisje

  Bizar: Die van mij lopen buiten en als dank krijg ik telkens het Veterinäramt op mijn dak, omdat dat niet mag... Blijkt dat ze daar totaal geen kennis hebben van vrije uitloopvarkens. Einsperren oder (wir holen die) weg en zoveel procent van weidepremie af! en dan krijg je een relaas over hoe eigenwijs hollanders zijn. <>

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.