Vorig jaar wonnen Koen en Charlotte Wouters de wisselbeker 'Varkens gezonder Produceren.' Foto: Koos Groenewold VarkensNieuws

Drie nominaties ‘Gezonder produceren’

Tijdens het symposium Hogere Varkensgezondheid op 17 januari wordt voor de elfde keer de wisselbeker ‘Varkens gezonder produceren’ uitgereikt.

De drie nominaties zijn bekendgemaakt door de jury. De genomineerden zijn: Frank van de Pavert, Hans Verhoeven en divisiemanager Mart Smolders bij MS Schippers. Eén van hen zal varkenshouder Koen Wouters opvolgen.

Innovatie op gebied van varkensgezondheid

Varkenshouder Frank van de Pavert is genomineerd omdat hij op zijn subfokbedrijf in Wehl een enorme slag heeft gemaakt met het verhogen van de gezondheidsstatus op zijn bedrijf. Eén van de dingen die is gedaan, is het installeren van filters om kiemen buiten te houden.

Video Frank van de Pavert


Varkenshouder Hans Verhoeven is één van de grondleggers van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Binnen de keten is er volop aandacht voor diergezondheid. Zo is KDV klaar om vlees te leveren van dieren die nooit zijn behandeld met antibiotica.

Video Hans Verhoeven


Divisiemanager Mart Smolders is genomineerd voor de prijs omdat hij vanuit verschillende rollen en bij verschillende bedrijven al jarenlang aan het thema varkensgezondheid werkt. Hij heeft veel ideeën om de varkensgezondheid te verbeteren en werkt daarbij veelal samen met andere deskundigen.

Video Mart Smolders



Nieuwsbrief varkenshouderij

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de varkenshouderij.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin