Varkenshouderij

Nieuws laatste update:21 jan 2017

DCA Beursprijs 2.0 blijft op €1,46

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft staan op een prijsniveau van €1,46 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs is voor de komende week met 3 cent verhoogd naar €1,61 per kilo.

De Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG en de noteringen van de Duitse slachterijen Tönnies en Vion GmbH maakten woensdag ook een pas op de plaats. De slachterijen wilden aanvankelijk de prijzen nog verder laten dalen, maar zagen hun intensties geblokkeerd. Het aanbod aan slachtrijpe dieren is in Duitsland namelijk toch wat krap ten opzichte van de vraag en dat resulteerde uiteindelijk in een stabilisering van de prijs.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs onderstreepte deze situatie vrijdag. De slachterijen wilden alle varkens hebben en dat zorgde voor een prijsstijging van 4 cent naar €1,60 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat het prijsniveau van de internetveiling 8 cent boven de noteringen van de slachterijen en de Vereinigungspreis. Normaal gesproken bedraagt het verschil 5 cent per kilo. Dit geeft aan dat in de komende week wellicht een lichte prijsstijging mogelijk is. De Nederlandse Boerenvarkensprijs speelt daar vast op in.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.