Varkenshouderij

Nieuws

Varkensvleesimport Japan stijgt met 10%

Japan heeft in de eerste 7 maanden van dit jaar bijna 500.000 ton varkensvlees geïmporteerd. Dat blijkt uit cijfers van de Deense landbouworganisatie Landbrug & Fødevarer.

De invoer van varkensvlees steeg met zo’n 10%, want vorig jaar kwam de import uit op iets meer dan 450.000 varkensvlees in de eerste 7 maanden van het jaar. In juli zelf importeerde Japan dit jaar iets minder varkensvlees dan in diezelfde maand vorig jaar: 66.213 om 72.460 ton.

Veel vlees uit Noord-Amerika

De belangrijkste bron voor varkensvlees voor Japan is Noord-Amerika. Hoewel er iets minder dan vorig jaar vanuit Verenigde Staten naar Japan ging, blijft de VS de grootste met 149.177 ton. Ook Canada is met 100.102 ton varkensvlees belangrijk voor het Aziatische land. Vanuit Europa gaat het meeste vlees vanuit Spanje (54.772 ton) en Denemarken (64.482 ton) naar Japan.

Nederland bescheiden rol

Nederland heeft met 14.072 ton een bescheiden rol op de Japanse markt, maar zag het aandeel wel groeien. Vorig jaar ging in de eerste 7 maanden nog 11.339 ton varkensvlees vanuit Nederland naar Japan. Opvallend is de groei van de Ierse export naar het Aziatische land. Vorig jaar ging van januari tot en met juli 673 ton Iers varkensvlees naar Japan, dit jaar was dat 4.695 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.