Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Tv-aandacht voor ‘koele' varkens

Vanavond zijn ze op tv: de varkens op het gemengde bedrijf van familie Michiels-Fleuren in Melderslo (Limburg). De temperatuur bereikt tropische waarden van rond 30 graden. Voor omroep Max reden om gewapend met een camera een kijkje te nemen in een varkensstal, om te zien hoe de varkens de hitte trotseren.

Varkenshouder Elly Michiels-Fleuren vertelde tussen de varkens wat zij doen om het de varkens zo comfortabel mogelijk te maken met extreme temperaturen. Vandaag om 18.30 uur in het programma ‘Hallo Nederland’ van omroep Max wordt het interview uitgezonden.

Speciale vernevelingsinstallatie

“We hebben een speciale vernevelinstallatie voor in de stal aangeschaft”, vertelt de varkenshoudster. “De nevel die eruit komt, is heel fijn, zodat hij snel verdampt. Daardoor koelt de afdeling zo’n 3 tot 4 graden af”, legt ze uit. “En we hebben onze werktijden wat aangepast aan het weer. ’s Ochtends voeren we eerder en ’s avonds voeren we wat later dan normaal”, vertelt Michiels-Fleuren.

Stevige afkoeling 's nachts

Volgens haar is het overdag wel heel warm maar koelt het ’s nachts toch wel behoorlijk af. Ze merkt dat de nacht voor een behoorlijke buffer zorgt, waardoor de temperatuur in de stal pas later op de dag stijgt.

Omroep Max zendt vandaag, dinsdag 13 september, om 18.30 uur in het programma Hallo Nederland het interview met Elly Michiels-Fleuren uit

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.