Varkenshouderij

Nieuws

Radicale Russische maatregelen tegen varkenspest

De Russische regering gaat drastische maatregelen nemen in de strijd tegen Afrikaanse varkenspest.

Dat meldt nieuwssite Globalmeatnews. Vertegenwoordigers uit de Russische varkenssector vermoeden dat een groot deel van het pakket van maatregelen gericht zal zijn op kleine varkensbedrijven. Hun varkens raken vaak besmet door het contact met geïnfecteerde wilde zwijnen.

Industriële bedrijven besmet

De regering maakt de plannen in opdracht van president Vladimir Poetin nadat 2 industriële varkensbedrijven besmet raakten met het virus. Daarbij zijn in totaal meer dan 30.000 dieren vernietigd.

In juli van dit jaar liet Nikolay Vlasov, directeur van de Russische Veterinaire Dienst, de regering weten dat het nodig is om óf alle keilers af te schieten, óf alle kleine varkensbedrijven te sluiten, om Afrikaanse Varkenspest uit te roeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.