Foto: Bert Jansen VarkensNieuws

POV komt met ketenkwaliteitssysteem Holland Varken

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) komt met een nieuw Keten Kwaliteit Systeem (KKS) Holland Varken.

Dat maakt de producentenorganisatie van varkenshouders bekend. De deelname van varkenshouders aan KKS Holland Varken wordt financieel ondersteund vanuit de nationale enveloppe van de Europese steungelden.

‘Geen nieuwe verbintenissen aangaan’

De POV adviseert varkenshouders om geen nieuwe meerjarige verbintenissen meer aan te gaan met de huidige IKB kwaliteitssystemen als die geen mogelijkheid bieden tot tussentijdse opzegging.

KKS Holland Varken moet afnemers van varkens en varkensvlees garanties bieden op gebied van voedselveiligheid, milieu en dierenwelzijn. Verder moet het nieuwe keurmerk invulling geven aan de toenemende vraag van de maatschappij om transparantie over de wijze waarop varkensvlees wordt geproduceerd. Als laatste moeten varkensvleesproducten via KKS Holland Varken door de hele keten traceerbaar zijn.

Controle

De uitvoering van KKS Holland Varken wordt overgelaten aan gespecialiseerde controle- en certificeringsinstanties die voldoen aan de criteria van de beheerders van het kwaliteitssysteem. Elke organisatie of ondernemer die hieraan voldoet kan optreden als controlerende en certificerende instantie. Het is de bedoeling dat binnen het systeem uniforme eisen komen voor ondernemers in de varkensvleesketen.

Beheer
WP Admin