Varkenshouderij

Nieuws

Jansen vraagt steun NVV-achterban voor fusie

NVV-voorzitter Ingrid Jansen roept de NVV-leden op om de voorgenomen fusie met de vakgroep Varkenshouderij van LTO Nederland te ondersteunen.

Aanleiding voor de oproep zijn negatieve reacties van varkenshouders op dit voornemen. Eén varkenshouder schreef dat ‘Wien zich zou omdraaien in zijn graf als dit voornemen doorgang zou vinden’. "Een dergelijke reactie is bruuskerend voor de familie van Van den Brink en raakt mij persoonlijk", schrijft Jansen in een column op de website van NVV.

Volgens haar zijn deze mensen niet goed geïnformeerd over het verleden. Volgens Jansen is Van den Brink in 1996 voorzitter geworden van LTO-vakgroep Varkenshouderij om de achterban van beide organisaties samen te brengen. "Dat is echter niet gelukt en Wien trad in november 1997 af", schrijft Jansen.

Boerderij-enquête: drie kwart vóór fusie

Volgens Jansen was Van den Brink zijn tijd ver vooruit met zijn plannen voor het samengaan van beide belangenorganisaties, maar, waar de geesten 20 jaar geleden nog niet rijp waren voor een fusie, is dat nu wel zo. Deze gedachte wordt bevestigd door de uitslag van de Boerderij-enquête over de fusieplannen van NVV en LTO. Daarin spreekt drie kwart van de geënquêteerden zich uit voor een fusie tussen beide clubs.

Jansen vindt het de hoogste tijd om te komen tot één sterke organisatie voor varkenshoudend Nederland. Zij vraagt de steun van de NVV-achterban, inclusief de criticasters, om de klus waaraan Van den Brink is begonnen, af te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.