Varkenshouderij

Nieuws 3320 x bekeken

DCA beursprijs varkens stijgt 2 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 2 cent gestegen naar €1,59 per kilo geslacht gewicht. Na vijf weken lang een prijs van €1,57 kruipt de prijs weer richting €1,60 per kilo. In week 28 lag de prijs daar nog net 1 cent boven. De Boerenvarkensprijs is met 1 cent verhoogd naar €1,78 per kilo geslacht gewicht.

De Duitse Vereinigungspreis voor vleesvarkens werd woensdag ook met 1 cent verhoogd naar € 1,67 per kilo geslacht gewicht. Slachterij Tönnies volgde deze stap. Vion Duitsland deed dat niet en houdt nog steeds vast aan een prijs van € 1,66 per kilo. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs ging vrijdag wel met een cent omhoog naar €1,73 per kilo geslacht gewicht.

Na een wekenlang zijwaartse beweging komt de varkensprijs weer in beweging onder invloed van een aanhoudend krap aanbod aan slachtrijpe dieren in Duitsland. Daar komt bij dat de vraag op de vleesmarkt wat aantrekt nu de vakantieperiode ten einde is en het mooie nazomerweer extra afzet oplevert. Dit zorgt er voor dat de prijs voor de varkenshouders de gewenste richting krijgt. In de vleeshandel blijven de marges voor de slachterijen krap.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.