Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

DCA Beursprijs varkens keldert met 6 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens gaat voor de komende week met 6 cent onderuit naar €1,58 per kilo geslacht gewicht. De notering van de Boerenvarkensprijs klettert zelfs met 8 cent naar €1,74 per kilo geslacht gewicht.

De prijsdaling voor de komende week op de Nederlandse markt vloeit voort uit het prijsgeweld dat woensdag is losgebarsten in Duitsland. Eigenlijk gaf de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) dinsdag al het eerste sein af, maar daarna raakte de markt compleet in een prijsval. Na de 4 cent die dinsdag werd ingeleverd op de internetveiling, volgde op woensdag een verlaging van 6 cent in de Vereinigungspreis. De slachterijen volgden deze prijsontwikkeling. Het resultaat daarvan was dat de varkensprijs in Duitsland zakte naar €1,66 per kilo.

Daarmee is het leed nog niet geleden getuige de prijsontwikkeling op de internetveiling van vrijdag in Duitsland. Daar ging nog eens 7 cent van de prijs af, waarmee de prijs op de veiling in een week tijd met 11 cent kelderde naar €1,66 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is de prijs weer terug op het niveau van eind juni.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

  • Vhouder

    de ah en de jumbo vinden denk ik dat we genoeg lucht hebben gekregen voor een jaar

  • Wisegay

    Onze huisbankiers willen verder gaan met saneren

  • mr X

    Een tip voor een goede varkensprijs: minder produceren

Of registreer je om te kunnen reageren.