Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs stijgt met 5 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 5 cent verhoogd naar €1,64 per kilo geslacht gewicht. Vorige week ging de prijs al met 2 cent omhoog. De Boerenvarkensprijs is voor de komende week met 4 cent verhoogd en komt nu op €1,82 per kilo.

Tot veler verrassing verhoogde de noteringscommissie van de producentenorganisatie VEZG de Vereinigungspreis met 5 cent naar €1,72 per kilo geslacht gewicht. De slachterijen volgden en dat onderstreepte het belang dat de slachters hebben bij het krappe aanbod van slachtrijpe dieren. Aan de andere kant bleef de vleesafzet vrij stug en daarmee rijst de vraag of de hogere inkoopprijs doorberekend kan worden aan de verkoopkant.

Ondertussen blijven de slachtrijpe varkens goed gevraagd. Dat bleek ook tijdens de internetveiling van de Duitse varkensbeurs. De veiling verliep niet zo wild als dinsdag, maar de stemming was toch goed. Twee partijen mochten zich verheugen op in totaal 9 biedingen en dat tilde de prijs van deze varkens boven het uiteindelijk gemiddelde niveau. Voor de andere partijen waren er iets minder biedingen, maar over het geheel werd er 1 cent per kilo meer betaald dan tijdens de veiling van dinsdag. De gemiddelde prijs steeg zodoende vrijdag naar €1,78 per kilo. Bovendien werden alle aangeboden varkens – net als dinsdag - weer verkocht.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.