Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

China-erkenning voor nieuwe slachterij Westfort

Slachterij Westfort heeft de China-erkenning voor de nieuwe locatie in IJsselstein binnen.

Dat betekent dat het vlees van varkens die in IJsselstein worden geslacht naar China mag worden geëxporteerd. Dat meldt Jaap de Wit van Westfort.

Westfort heeft lang moeten wachten op de vergunning. “Maar we staan eindelijk op de lijst om ook naar China te mogen exporteren”, vertelt De Wit. “We zaten er al even op te wachten en dit is een belangrijke stap voorwaarts.”

Het bedrijf hoopte dat vlak na de opening van de nieuwe slachterij eind vorig jaar alles rond zou zijn. Dat was niet het geval en dat kostte Westfort geld. In de eerste plaats omdat de nieuwe slachterij niet maximaal kon worden benutten. Daarnaast brengt het slachten op twee verschillende locaties extra kosten met zich mee.

Overigens betekent de plek op de zogenaamde CNCA-lijst niet dat er ook direct naar China wordt geëxporteerd. “Chinese importeurs kunnen nu een vergunning aanvragen om vlees uit onze nieuwe slachthuis te importeren”, zegt De Wit. “Dat is doorgaans een formaliteit."

Productie compleet verplaatsen naar nieuwe locatie

Het is de bedoeling dat nu de totale productie wordt verplaatst naar de nieuwe locatie in IJsselstein. “Wanneer dat precies is omgezet, durf ik niet te zeggen”, aldus De Wit. Hij hoopt echter voor het einde van het jaar over te zijn. “Dat is wel het streven.”

Eerder dit jaar zag slachterij Hilckmann zich genoodzaakt de deuren te sluiten, omdat de China-herkenning uitbleef. Het toont aan dat de Nederlandse slachterijen gebaat zijn bij een plek op de CNCA-lijst. De volumes varkensvlees die naar China gaan zijn groter dan ooit.

Laatste reacties

  • Hogman1

    Westfort van harte gefeliciteerd,ik ben blij dat jullie nu weer extra marge krijgen , het is jullie gegunt ................................... en nu de prijs omhoog ...... ja toch?????

  • ericvanzutphen

    duimpjeomhoog

  • info479

    Van harte gefeliciteerd. Jaap Verweij.

Of registreer je om te kunnen reageren.