Varkenshouderij

Nieuws

Beursprijs varkens blijft opnieuw stabiel

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens komt opnieuw niet van zijn plaats. Voor de vijfde achtereenvolgende week noteert de beursprijs €1,57 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs beweegt zich al sinds begin juli rimpelloos op een niveau van €1,77 per kilo.

De vleesmarkt laat een kleine verbetering zien onder invloed van het einde van de zomervakanties. Daarnaast zijn de weersvoorspellingen zodanig dat er ook nog wel wat extra vleesverkoop is te verwachten uit de nog aanwezige voorraden barbecueartikelen. Deze prikkels lijken vooralsnog echter onvoldoende om de varkensprijzen in beweging te krijgen. Daarbij speelt ook een rol dat er iets meer aanbod is van slachtrijpe varkens in vergelijking tot de voorgaande weken.

In Duitsland is de situatie niet anders dan in Nederland. De Vereinigungspreis en de Duitse slachterijnoteringen kwamen niet van hun plek en noteren nog altijd €1,66 per kilo geslacht gewicht. Het was de achtste keer op rij dat de varkensprijzen een zijwaartse beweging maakten. Ook de internetveiling van de Duitse varkensbeurs volgde deze tendens, het gemiddelde prijsniveau op de veiling bleef vrijdag onveranderd op €1,72 per kilo geslacht gewicht.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.