Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

NVV en LTO Varkenshouderij willen beloning voor gegevens

LTO Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) willen dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) varkenshouders beloont die deelnemen aan de decembertelling.

Het CBS wil varkenshouders op straffe van een boete van €1.500 verplichten mee te doen aan de telling, omdat er steeds minder respons komt op de enquêtes.

Belonen in plaats van straffen

Volgens de boerenorganisaties kan het CBS prima de gegevens gebruiken van de verplichte jaarlijkse Gecombineerde Opgave van RVO.nl. Als het CBS meer respons wil, kan het beter deelnemers belonen dan met een straf dreigen voor niet-deelnemers, vinden NVV en LTO in een gezamenlijk persbericht.

LTO en NVV vinden dat een verplichte deelname op straffe van een boete niet past binnen het streven van het kabinet om de administratieve lastendruk voor ondernemers te verlichten. Beide organisaties willen hierover op korte termijn in gesprek met het CBS.

Update:
Inmiddels heeft SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris van Dam van Economische Zaken over het afdwingen van aanvullende landbouw-enquêtes door het CBS naast de landbouwtelling.

Laatste reacties

  • Klaverweg

    sgp is voor boeren onderhand de enige partij die voor ons wat kan betekenen.

  • @123

    Het CBS vroeg mij vorig jaar om mijn gegevens, toen ik er achter kwam dat mijn inloggegevens hetzelfde waren als mijn brs.nr van rvo.nl heb maar snel afgehaakt.Hoezo anoniem gegevens invullen.Niemand van het CBS kon mij ook uitleggen waarom ze mijn brsnr gebruikten als inlogcode.

Of registreer je om te kunnen reageren.