Eric Douma, voorzitter van LTO Varkenshouderij - Foto: Peter Roek VarkensNieuws

LTO Varkenshouderij en NVV willen fuseren

LTO Varkenshouderij en Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) willen fuseren. Dat zegt voorzitter van LTO Varkenshouderij Eric Douma in een interview met Nieuwe Oogst.

Beide organisaties werken achter de schermen aan de voorbereiding van het oprichten van de nieuwe organisatie. In het najaar leggen ze de plannen voor aan hun leden. Over de opzet doet Douma verder geen mededelingen.

“NVV en LTO Varkenshouderij stemmen nu al alles af en treden met hetzelfde geluid naar buiten”, vertelt Douma in het interview met Nieuwe Oogst.

‘Eén varkensgeluid op één uitvoeringsorgaan’

De beide voorzitters, Douma en Jansen, vinden de vorming van één belangenbehartiger dan ook een logische stap. Desondanks spreekt Douma van een ingewikkeld proces dat deze zomer door de besturen wordt uitgewerkt in een voorstel naar de leden. “Het is belangrijk dat zowel leden van LTO als van de NVV zich herkennen in de nieuwe organisatie”, vindt Douma. Uiteindelijk is het volgens hem belangrijk dat er één varkensgeluid is op één uitvoeringsorgaan, de POV. “De organisatie die Vitale varkenshouderij tot een groot succes moet maken.”

De vorming van een belangenbehartiger is een langgekoesterde wens van veel varkenshouders. Om dit doel te bereiken is in 2012 ‘1varkensgeluid’ opgericht. Een initiatief van zeven vooraanstaande varkenshouders in Nederland.

Het is nog niet duidelijk of de komst van de nieuwe organisatie betekent datLTO Varkenshouderij en NVV blijven bestaan, of worden opgeheven. Eric Douma was zelf niet bereikbaar voor commentaar. De NVV wil niet reageren op vragen over dit onderwerp.

Geschreven door Erik Ordelman en Guus ten Hove

Beheer
WP Admin