Varkenshouderij

Nieuws 15 reacties

LTO Varkenshouderij en NVV willen fuseren

LTO Varkenshouderij en Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) willen fuseren. Dat zegt voorzitter van LTO Varkenshouderij Eric Douma in een interview met Nieuwe Oogst.

Beide organisaties werken achter de schermen aan de voorbereiding van het oprichten van de nieuwe organisatie. In het najaar leggen ze de plannen voor aan hun leden. Over de opzet doet Douma verder geen mededelingen.

“NVV en LTO Varkenshouderij stemmen nu al alles af en treden met hetzelfde geluid naar buiten”, vertelt Douma in het interview met Nieuwe Oogst.

'Eén varkensgeluid op één uitvoeringsorgaan'

De beide voorzitters, Douma en Jansen, vinden de vorming van één belangenbehartiger dan ook een logische stap. Desondanks spreekt Douma van een ingewikkeld proces dat deze zomer door de besturen wordt uitgewerkt in een voorstel naar de leden. “Het is belangrijk dat zowel leden van LTO als van de NVV zich herkennen in de nieuwe organisatie”, vindt Douma. Uiteindelijk is het volgens hem belangrijk dat er één varkensgeluid is op één uitvoeringsorgaan, de POV. "De organisatie die Vitale varkenshouderij tot een groot succes moet maken.”

De vorming van een belangenbehartiger is een langgekoesterde wens van veel varkenshouders. Om dit doel te bereiken is in 2012 ‘1varkensgeluid’ opgericht. Een initiatief van zeven vooraanstaande varkenshouders in Nederland.

Het is nog niet duidelijk of de komst van de nieuwe organisatie betekent datLTO Varkenshouderij en NVV blijven bestaan, of worden opgeheven. Eric Douma was zelf niet bereikbaar voor commentaar. De NVV wil niet reageren op vragen over dit onderwerp.

Geschreven door Erik Ordelman en Guus ten Hove

Laatste reacties

 • ........

  of de lto opheffen....

 • Vhouder

  hahaha altijd op elkaar schelden en nou dikke vriendjes

 • fransderondhoeven

  alle varkenshouders lid worden van nvv nog goedkoper dan lto

 • BW

  Ik snap dit artikel niet .Dit is toch altijd de bedoeling geweest. Ik dacht dat mede daarom de POV opgericht is. Als deze goed werkt, dan is de NVV en LTO toch overbodig.

 • HJ O R

  LTO bestaat in feite al niet meer, alleen op papier is er nog wat, en er zit nog geld in de kas, dat kan het grootste probleem nog wel eens zijn.
  Een club zou mooi zijn, maar als LTO een vinder in de pap wil houden dan wordt het onmogelijk, en uiteindelijk is de kas van LTO ook door de (oud) NVV ers opgebracht. Door wanbeleid van LTO kon de NVV het levenslicht zien en zover komen als het nu is.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • BENHUR

  En weer de oren naar de koeienboeren laten hangen???
  Dacht het niet.

 • niet

  LTO Mag aansluiten meer niet!!! Nooit een club geweest voor varkenshouders alleen voor de koeienboeren. Dus samen heel goed plan!!! LTO kan zo aansluiten en NVV doe geen compromis aan de LTO!!!

 • mtseshuis

  LTO een club voor koeienboeren?? Laat me niet lachen... Succes jongens! Zal spoedig weer een nieuwe club opgericht worden..

 • schooteind1

  goed idee, kunnen ze meteen de aujesky gelden eerlijk verdelen.
  Dan zien we meteen hoe het gesteld is met de onderlinge solidariteit. En zo niet; dan wil ik met die NVV niks te maken hebben.

 • BW

  Schrooteind1, de NVV heeft ook rechtzaken verloren. Wil jij de kosten voor deze rechtszaken ook even aftikken?
  Ik proef een hoop afgunst in jou reactie. Ik denk dat zulk soort ondernemers beter nergens lid van kunnen worden.

 • gjh

  LTO heeft totaal geen waarde meer en helemaal geen recht van spreken. dus het beste is LTO opheffen.

 • Bennie Stevelink

  Wat gebeurt er als de PVV van Wilders regeringspartij zou worden die een verstandig en verantwoord beleid voert?
  De achterban zal zich er niet meer in herkennen en zal een nieuwe partij oprichten die schopt tegen de "elite" waar Wilders inmiddels ook toe behoort.

  In de varkenshouderij dreigt hetzelfde te gebeuren nu de NVV sinds een aantal jaren volwassen is geworden en een beleid voert wat aansluit op de werkelijkheid van politiek, maatschappij en internationale markt.

 • j.verstraten1

  Hele uitdaging. Zijn de huidige NVV leden bijvoorbeeld ook bereid om mee te betalen aan de belangenbehartiging op lokaal niveau? Als het gaat om bestemmingsplannen ed?

 • Hogman1

  De reactie van BW van 18.36 is de enig juiste .

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.