Varkenshouderij

Nieuws 2225 x bekeken

Duitsland roept op tot waakzaamheid varkenspest

Het Duitse ministerie van voedsel en landbouw roept op tot waakzaamheid en voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van Afrikaanse varkenspest te voorkomen.

Aanleiding is een nieuw geval in Polen, 50 kilometer ten westen van de besmette regio’s. Het ministerie vraagt reizigers, jagers en transporteurs voorzichtig te zijn en de nodige hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Vrees voor verspreiding via etenswaren

Het ministerie is met name beducht voor de verspreiding van het virus via etenswaren die mogelijk vlees van geïnfecteerde dieren bevatten. Dit mag onder geen beding worden gevoerd aan wilde en tamme varkens, laat zij weten. Op de website van het ministerie staat een compleet overzicht van preventieve maatregelen om versleping van de ziekte te beperken.

Of registreer je om te kunnen reageren.